Λίγα λόγια για το LoCo Bus

Το σχέδιο «Local Cooperation Bus - LoCo Bus» είναι ένα Έργο Αλληλεγγύης, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης και φορέα υποστήριξης το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.).  


Το "LoCo Bus" είναι ένα διαδραστικό βανάκι που θα πάει σε αγροτικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας για 1-2 μέρες κάθε φορά. Το "LoCo Bus" εκτός από πληροφοριακό υλικό για τις δράσεις της ΕΕ, θα περιέχει και διαδραστικά εργαστήρια, ενημερωτικά κουίζ, παζλ για τους επισκέπτες κ.α.
 

Το "LoCo Bus" επιδιώκει να δείξει ότι η ζωή σε αγροτικές περιοχές προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες χάρη στην προσωπική δέσμευση των κατοίκων, σε συνδυασμό με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να δώσει τη δυνατότητα σε κατοίκους των αγροτικών περιοχών και ειδικότερα στους νέους, να αποκτήσουν μια πιο ενημερωμένη άποψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση,  τα έργα, τις δράσεις και τις πολιτικές της, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους υποστηρίζει τη νεολαία. Έτσι η ομάδα στόχος και η τοπική κοινωνία στο σύνολό της, θα επωφεληθεί σημαντικά μέσω της ενημέρωσης και της συμμετοχής στα διαδραστικά εργαλεία που θα προσφέρει το "LoCo Bus". 


 

Το Loco Bus πάει Κλεινές

Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021, ο ομάδα νέων που συντονίζει το "LoCo Bus" επισκέφτηκε το Γυμνάσιο Κλεινών, πραγματοποιώντας εκπαιδευτική συνάντηση με μαθητές/τριες της Α', Β’ και Γ’ τάξης Γυμνασίου.
Περισσότερα εδώ

Το Loco Bus πάει Φλώρινα

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, η ομάδα νέων του “LoCo Bus” παρευρέθηκε σε νυχτερινό κατάστημα διασκέδασης στο κέντρο της πόλης, όπου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», συνδιοργάνωσαν την 15η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» Ο κεντρικός άξονας της δράσης είναι ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί».
Περισσότερα εδώ

Το Loco Bus πάει Αμύνταιο

Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, το “LoCo Bus” επισκέφτηκε τον Δήμο Αμυνταίου, λαμβάνοντας μέρος σε μία διαδραστική συμβουλευτική εισήγηση για θέματα σύνταξης βιογραφικού σημειώματος, διαχείρισης συνέντευξης και επαγγελματικού προσανατολισμού.
Περισσότερα εδώ

Το Loco Bus πάει Κοζάνη

Την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021, η ομάδα νέων του “LoCo Bus” συνάντησε την Ευρωπαία Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κα Elisa Ferreira, στην Κοζάνη, στο αμφιθέατρο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Περισσότερα εδώ

Το Loco Bus πάει Μελίτη

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, το “LoCo Bus” επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Μελίτης, πραγματοποιώντας συνάντηση με μαθητές/τριες της Β’ Γυμνασίου. Περισσότερα εδώ

Το Loco Bus πάει Βεύη

Την Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021, το “LoCo Bus” επισκέφθηκε το  Γυμνάσιο Βεύης, πραγματοποιώντας συνάντηση με μαθητές/τριες της Β’ Γυμνασίου. Περισσότερα εδώ

Το Loco Bus πάει Αετό

Την Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021, το “LoCo Bus” επισκέφθηκε τον Αετό Φλώρινας, πραγματοποιώντας διαδραστικές δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης με παιδιά ηλικίας 6-16 ετών. Περισσότερα εδώ

Το Loco Bus πάει Βεύη 

Την Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, το “LoCo Bus” επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Βεύης, πραγματοποιώντας εκπαιδευτική επίσκεψη με μαθητές/τριες της Β΄ Γυμνασίου.
Περισσότερα εδώ